De fundamentals leren met de Barista cursus

D

Het vak van een barista lijkt in veel gevallen erg lastig. Men moet veel verstand hebben van koffie, het zetten er van en ook van alle zaken er om heen. Veel mensen die dan ook voornamelijk van koffie houden zouden ook wel eens een goede kop koffie willen zetten. Echter schrikt het nogal af om wanneer men weet dat er nog wel wat komt kijken bij het barista zijn. Echter kan je dit al wel binnen een dag worden! Maar hoe zit dit dan? De barista cursus maakt je binnen een dag barista!

De barista cursus leert je fundamentals

Een barista moet met een aantal factoren rekening houden tijdens het zetten van een kop koffie. Om te beginnen moet je goed weten hoe de machine zelf werkt. Zo moet je weten waar alle knoppen voor dienen en hoe je er mee om moet gaan. Daarna leer je basis regels waar je je als barista zijnde aan moet houden om goede koffie te zetten. Denk hierbij aan de juiste doorlooptijd kiezen en hoe fijn je de maling wilt hebben. Dit zijn allemaal dingen die je in de eerste lessen leert.

 

De barista cursus is er in vele varianten

Wanneer je de basis cursus hebt gehad en deze hebt afgerond, dan is er nog vanalles mogelijk wat betreft meerdere opleidingen. Zo kan je bijvoorbeeld nog doorleren voor de gevorderden cursus. Hier leer je bijvoorbeeld meer over het opschenken van melkschuim voor cappuccino’s. Daarnaast leer je ook meer over het maken van latte art en over meer eigenschappen van koffiebonen. Over bijvoorbeeld de afkomst en wat dit mogelijk doet met de smaak hiervan. Zo zijn er nog meer cursussen beschikbaar welke je kan volgen en ook een certificaat in kan halen. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Kijk dan snel op de website!