Bij de koffie academy leer je meer dan alleen over de bonen

B

De koffie academy is de plek voor alle cursussen voor het barista vak. Ben je bijvoorbeeld al een barista? Of wil je juist jouw kennis over het koffie meesterschap uitbreiden? Dan ben je hier aan het juiste adres! De academy biedt opleidingen aan op allerlei niveaus. Van beginnend barista tot en met het koffie meesterschap. Ben je dus benieuwd naar hoe je meer leert binnen het koffie meester schap? Lees dan snel verder!

 

Inhoud

Bij zo’n beetje iedereen staat Italië bekend als het land waar de beste koffie wordt geschonken. De barista’s in dit land weten dan ook precies welke bonen ze moeten gebruiken en hoe ze dit moeten doen. De ene boon is de andere immers niet. Er zit een wereld van verschil tussen de bonen die uit bijvoorbeeld Argentinië komen, of die uit Ethiopië komen. Een boon uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika kan bijvoorbeeld wat zuurder zijn met fruitige aroma. Daarentegen kan een boon uit Afrika juist meer bitter zijn. Naast dit feit kan smaak ook voor een groot gedeelte beïnvloed worden door de branding. Wanneer een boon langer wordt gebrand, dan zal het zure vet steeds meer verdwijnen, en daardoor wordt de boon bitter. Dit zijn allemaal dingen die barista’s moeten leren, en wat dan dus ook kan bij de koffie academy!

 

Bij de koffie academy leer je meer dan alleen over de bonen

Een barista zijn is meer dan kennis over de bonen. Om een echte barista te worden, moet je ook leren over hoe je het beste met de machine om kunt gaan. Het is namelijk zo dat een koffie machine niet het meest eenvoudige is om te bedienen. Je moet precies weten welke knop waarvoor is en hoe je deze het beste in moet stellen. Ook moet je weten hoe je de maalstenen goed afstelt. Dit zijn immers allerlei factoren die mee spelen in het maken van de beste koffie en wat jou een barista maakt.