Weet wie uw evenement betreden met deze oplossingen

W

U bent zich aan het oriënteren op een geschikt toegangscontrolesysteem voor uw pand? Dan is de kans groot dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn ook zoveel mogelijkheden! Om u op weg te helpen hebben wij een aantal belangrijke aandachtspunten op een rijtje gezet bij het kiezen van een toegangscontrolesysteem.

 

#1. Persoonsgebonden toegang

Wilt u optimale beveiliging voor uw pand realiseren, dan moet u reguleren wie er toegang heeft tot welke afdelingen, en wanneer. Dit vraagt om een persoonsgebonden toegangsverlening middels een tag. Maar ook vingerafdrukscanners en irisscanners behoren tot de mogelijkheden.

 

#2. Integratie met uw bestaande bedrijfssoftware

Het is wel zo makkelijk als het toegangscontrolesysteem geïntegreerd kan worden met uw huidige bedrijfssoftware. Zo hebben veel bedrijven behoefte aan een koppeling met hun betaalsysteem of salarisadministratie; dit verlicht tevens de druk op uw afdeling personeelszaken. Het is tevens mogelijk om het toegangscontrolesysteem te koppelen aan uw gebouwbeheersysteem.

 

#3. Veiligheid

Een toegangscontrolesysteem dient ook de veiligheid in het pand te vergroten. Deuren die bijvoorbeeld alleen met een tag kunnen worden geopend, moeten in het geval van brand wel automatisch opengaan. Door integratie met uw camerasysteem, inbraaksysteem en branddetectie worden de risico’s op calamiteiten tot een minimum beperkt.

 

#4. Onderhoudsvriendelijkheid

Een gedegen toegangscontrolesysteem vergt nauwelijks onderhoud. Afgezien van periodieke software updates heeft u er nauwelijks omkijken naar. Heeft een werknemer zijn of haar tag verloren? Dan kunt u eenvoudig nieuwe aanmaken zonder dat u sloten hoeft te laten vervangen of sleutels bij hoeft te laten maken. Tags staan er bovendien om bekend bijzonder slijtvast te zijn. 

 

#5. Flexibiliteit

Het juiste toegangscontrolesysteem is in staat om mee te groeien met uw organisatie. Krijgt u er nieuwe werknemers bij, dan hoeft u alleen maar nieuwe tags aan te maken en de juiste permissies toe te wijzen. Gaan er juist mensen weg? Dan hoeft u alleen maar hun tags te deactiveren; de betreffende personen hebben na hun laatste werkdag dan geen toegang meer.