Twee linkerhanden

T

Soms is klussen best wel vervelend vooral als je zelf geen klusser bent. De meeste mensen klussen zelf of gaan naar een klusbedrijf in Eindhoven. Klussen is niet moeilijk maar je moet wel een beetje handig voor zijn.

Materialen

Eigenlijk heb je niet veel materialen nodig om te kunnen klussen. Een sterke handzaag, hamer, accutrol, wat schroevendraaiers en moersleutels en je bent klaar. Natuurlijk heb je na verloop van tijd nog wel wat materialen nodig. Als je eenmaal grotere of uitdagendere objecten begint te maken, heb je vanzelf al meer gereedschap nodig. Je komt er echter al snel achter welke soorten gereedschap er nog ontbreken in de gereedschapskist.

Klussen

Het leukste aan klussen is het begin van een nieuw project. In het begin zal je redelijk wat foutjes maken, Maar elke klusser doet dit. Je zult bij elk nieuw project vooruitgang boeken waardoor je steeds meer nieuwe objecten kunt maken. Leren klussen is een stuk leuker dan je denkt, je moet jezelf alleen nog wel even overhalen om er mee te beginnen.

Hoe kan je klussen als je kinderen hebt?

Je begint eerst goed de taken te verdelen bijvoorbeeld eentje past op de kinderen en de ander gaat klussen. Het is ook slim dat je zoveel mogelijk ’s avonds doet vanwege de kinderen. Daarnaast is het ook slim om gevaarlijke apparaten op één afsluitbare plek neer te zetten. Wat ook vaak fout gaat is dat ouders zich laten afleiden door hun telefoon, dus berg je telefoon goed op of zet hem uit als je aan het klussen bent. Multitasken is gewoon heel belangrijk! Je moet goed weten waar je mee bezig bent. Klussen zijn net kinderen. Ze eisen al je aandacht en nemen onverwachte wendingen. Een foute plug of je komt er niet in met je gewone boor? Weer een dag zonder resultaat. Professionals hebben er ook last van en het wordt altijd duurder dan verwacht.