Problemen met een huurder?

P

 

Wanneer je problemen ervaart met een huurder, dan kan je soms hele nare situaties tegenkomen. Het kan verschillende redenen hebben dat jij problemen hebt met een van je huurders, maar wanneer het helemaal uit de hand loop kan het verstandig zijn om een advocaat huurrecht in te huren. Deze weet namelijk precies wat er allemaal wel en niet kan. Hij kan ervoor zorgen dat jij en de huurder onderling wat kunnen regelen en wanneer dat niet gaat, kan de advocaat huurrecht ervoor zorgen dat jij geen problemen meer krijgt van de huurder en de huurder het contract laat verbreken. Maar niet alleen is de advocaat er hiervoor. Een advocaat is er ook voor de huurder.

 

Voor de huurder

Wanneer je als huurder een contract hebt getekend bij een verhuurder, dan kan het voorkomen dat je in een gebouw komt dat achterstallig onderhoud heeft. Dit is natuurlijk een taak van de verhuurder en hoef jij als huurder niet op te knappen. Wanneer de verhuurder hier moeilijk over gaat doen kan het verstandiger zijn om een advocaat huurrecht in te huren die jou hiermee kan helpen. Het huurrecht is namelijk erg ingewikkeld en complex, waardoor een advocaat zeker niet misplaatst is. Maar er is nog veel meer waarvoor je een advocaat voor kunt inhuren.

 

Waarvoor nog meer

Je kan een advocaat ook laten kijken naar het huurcontract dat je gaat tekenen of dat je wilt laten tekenen door potentiele huurders. Het is nogal belangrijk dat hierin alles wordt vermeld wat er vermeld moet worden, anders kan het je achteraf nogal wat problemen geven. Zowel voor verhuurder als huurder. Daarnaast kan je de advocaat ook inhuren voor het beëindigen van het contract. Maar ook voor een huurverhoging is het soms handig m hier een advocaat achter te zetten, zodat hij ervoor kan zorgen dat alle huurders zich houden aan de verhoging en dat jij je geld krijgt.