Help! Hoe overleef ik mijn verbouwing?

H

Het verbouwen van je woning kan een behoorlijk stressvolle periode zijn. Gaat alles wel zoals je het voor ogen hebt? Dat is een vraag die je dan behoorlijk bezig houdt. Gelukkig zijn er manieren om de spanning weg te halen. Wij hebben een aantal tips voor je opgesteld die jou moeten helpen om kalm te blijven tijdens een verbouwing.

1. Denk alles uit en zet het op papier

Plannen is écht de meest belangrijke factor bij een verbouwing. Bedenk tot in de details wat je nodig hebt, wie je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt etc. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je allemaal moet regelen. Het is ook verstandig om ruim te plannen. Hiermee bedoelen we dat je bijvoorbeeld enkele weken uitloop inplant. Zodoende kun je eventuele problemen opvangen. Bijvoorbeeld vertraging die is opgelopen doordat materialen niet geleverd zijn.

2. Haal alles in huis, maar dan ook alles!

Het zou zeer vervelend zijn als je tijdens het klussen erachter komt dat je materialen mist. Denk daarom van te voren zeer goed na over alles wat je nodig hebt. Dit bespaart écht een hoop stress tijdens het klussen. Vaak denk je wel na over de logische dingen, zoals het gereedschap, maar vergeet je wat dingen die misschien niet zo voor de hand liggen. Bij een verbouwing komt bijvoorbeeld veel afval vrij. Het is daarom niet geheel onverstandig om een afvalcontainer te huren. Want ja, straks zit je daar tijdens het verbouwen met al dat afval. Denk er daarom goed over na!

3. Geef ook dingen uit handen

We snappen dat je veel dingen zelf wil doen, maar ook dit levert veel stress op. Wees niet benauwd om af en toe zaken uit handen te geven. Kijk bijvoorbeeld in je vrienden- of familiekring of je wellicht een handige oom of vriend hebt. Zij kunnen je misschien helpen waardoor jouw werkdruk weer een beetje wordt verlaagd. Daarnaast is het natuurlijk gezelliger om samen te klussen. Kun je de dag lekker afsluiten met een drankje!

We hopen je een goed eind op weg geholpen te hebben met onze tips en wensen je veel succes met het verbouwen!