Resultaatgericht schoonmaken doe je zo

R

Tips voor het schoonmaken

Iedereen is weleens aan het schoonmaken, of het nu om je eigen huis gaat, om je auto of om je eigen slaapkamer. En het is ook gewoon nodig, het wordt allemaal vanzelf smerig, maar het wordt niet vanzelf schoon. Dus is het zaak om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak te houden. En niet zomaar een doekje ergens overheen halen, maar echt resultaatgericht schoonmaken. Er zijn een aantal tips om dat goed te doen. Zo moet je natuurlijk gewoon kritisch kijken en niet te snel denken dat het goed is. Hierdoor krijg je anders de neiging om eerder te stoppen dan nodig is.

Zet muziek aan                  

Om lekker aan het werk gaan is het altijd goed voor de concentratie om op de achtergrond wat muziek aan te hebben. Dit kan helemaal naar jouw eigen smaak zijn. Door het aanzetten van muziek is de kans op resultaatgericht schoonmaken groter en heb je er ook meer plezier in. Muziek is dus best een belangrijke factor in het resultaatgericht schoonmaken en het plezier ervan.

Weinig pauzes

Neem weinig pauzes tijdens het schoonmaken. Hoe meer pauzes je neemt hoe minder je zin krijgt om weer te beginnen en uiteindelijk stop je er helemaal mee omdat je geen zin meer hebt in het resultaatgericht schoonmaken. Hoe langer je bezig bent met schoonmaken, dan zie je in de pauzes die je neemt ook meer resultaat en dat motiveert weer om door te gaan.

Meer tips

Natuurlijk is voor iedereen anders wat hij of zij prettig vindt. Maar er zijn zeker een aantal tips die voor iedereen het zelfde gevolg kunnen hebben. Uiteindelijk gaat het erom dat waar je aan begint ook af gemaakt wordt en het dus echt schoon is. Hoe beter je het schoonmaakt hoe minder vaak je het hoeft te doen om een schone ruimte te hebben.