Verschil tussen wieldoppen en velgen

V

Weet jij het verschil tussen wieldoppen en velgen? Er zijn ontzettend veel mensen die dit niet weten. Daarom leggen wij je graag uit wat nou precies het verschil is tussen beide.

Een groot verschil tussen beiden is dat een wieldop op een stalen velg geklikt wordt. Een velg is datgene waar de band omheen zit. De velgen zijn daardoor onmisbaar, terwijl wieldoppen een luxe is. Maar er is wel degelijk een voordeel dat een wieldop met zich mee brengt.

Budget

Hoewel we in de voorgaande alinea uitlegden dat een wieldop niet noodzakelijk is en klinkt als luxe goed, is het tegendeel waar. Er wordt namelijk grof geld betaald voor een velg met een mooi design en goede kwaliteit. Misschien heb je wel eens van lichtmetalen velgen gehoord. Dit zijn enorm prijzige velgen. Daarom kun je ook kiezen voor standaard velgen (welke erg goedkoop zijn in verhouding met lichtmetalen velgen), met stijlvolle wieldoppen. Hierdoor heb je het prachtige design van een lichtmetalen velg, terwijl de kosten van een simpele velg gehanteerd wordt!

Wanneer je kiest voor deze oplossing, wat veel mensen doen door de combinatie van een lage prijs met een mooi design, moet je rekening houden met de maat. Heb je een velg van 14 inch? Kies dan ook voor wieldoppen 14 inch!

Conclusie

Vind je een velgenset van minimaal 1000 euro niet de moeite waard? Kies dan lekker voor een goedkope set velgen met budgetvriendelijke wieldoppen. Hiermee krijgt je auto een prachtig design en kun je het geld besteden aan een welverdiende vakantie!