Online planning maken voor een onderneming

O

Ben je bezig met het reorganiseren van de planning in de onderneming? Misschien is het dan handig om eens te kijken naar een nieuwe manier van plannen. Er zijn al zoveel verschillende soorten planningen dat het al moeilijk is om een exacte manier te kiezen. Het is verstandig om te kijken naar de omvang van de onderneming en de complexiteit in het werk en de daarbij horende activiteiten. Wanneer je een flexibele onderneming hebt, waarbij er werknemers ook vaak buiten de deur bezig zijn. Kan een online planning maken helemaal in het voordeel zijn van de werknemers. Zij kunnen dan ook gemakkelijk online bij hun planning en kunnen zo op elke locatie verder gaan met het werk wat op hen zit te wachten.

Makkelijk voor de planner

Als je een online planning maken prettig vindt, vind je het waarschijnlijk ook fijn dat je deze snel met iedereen kunt delen. Het is mogelijk dat je de planning de ene dag maakt en de volgende dag er al mee aan het werk gaat. Daarnaast kan je met een online planning maken ook vragen om push berichten. Deze herinneren de werknemers aan de geplande activiteiten en daarmee kunnen ze dan op tijd rekening houden. Daarnaast is een online planning maken ook zeker niet moeilijk. Dus voor de planner van de onderneming is het eigenlijk alleen maar fijn.

Vrije uren opnemen

Medewerkers kunnen zelf hun vakantiedagen aangeven in de online rooster. De planner hoeft dan enkel op accepteren te drukken en dan staat er in de agenda van de werknemer dat deze de X aantal dagen niet aanwezig is en dus ook geen werk kan verrichten. Daarnaast is het meteen gesynchroniseerd met de aantal vrije uren van die werknemer. Zo kan het niet voorkomen dat er nergens staat genoteerd hoeveel uur er al is opgenomen en hoeveel er dus nog over is.