Hoe zit het nou met FTTH?

H

Fibre to the home, glasvezel naar het huis of FTTH. Allemaal benamingen voor een en hetzelfde. FTTH is de benaming voor glasvezelkabels die vanaf wijkverdeler of de wijkcentrale naar een woning loopt. De afkorting of term wordt niet vaak gebruikt omdat de term over het algemeen gezien wordt als erg technisch. Glasvezelverbindingen zijn erg populair. Ze zijn zo populair omdat de verbindingen die gelegd worden door middel van glasvezel ontzettend snel zijn. Glasvezelverbindingen zijn verbindingen die gelegd worden met een glasvezelkabel. Daarover eerst meer.

Wat is een glasvezelkabel eigenlijk?

Een glasvezelkabel bestaat uit een lange, dunne glasvezel. Die glasvezel wordt omhult in een afsluitende, donkere kabel. Een glasvezelkabel werkt door middel van geleiding van licht. Er wordt een lichtsignaal door de kabel gezonden. Dit lichtsignaal is het signaal voor bijvoorbeeld internet, televisie of telefonie. Het signaal dat door de glasvezel loopt legt de afstanden af met de snelheid van het licht, ongekend snel dus. Doordat de glasvezel omhult is door een donkere, licht afsluitend rubber verliest het signaal nergens sterkte, of snelheid. Zo ben je met FTTH verzekerd van een snelle en stabiele verbinding.

Wat zijn de voordelen van FTTH?

Naast de hoge snelheid heeft deze nieuwe techniek meer voordelen. Zo is een glasvezel verbinding erg veilig. Een hacker kan door middel van elektronische apparaten gemakkelijk oude coaxkabels lezen, en de informatie die overgedragen wordt stelen. Dat is bij glasvezel niet mogelijk. Omdat het een lichtsignaal betreft kan dit niet afgetapt worden. Daarnaast is deze techniek erg veilig omdat het niet gevoelig is voor elektromagnetische straling. Dit is voor veel oude kabels een groot probleem omdat het storingen oplevert.

 Waar koop je FTTH?

Voor alle benodigdheden, materialen, gereedschap en kabels ben je bij deze leverancier aan het juiste adres. Neem eens een kijkje in deze webshop om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn voor deze verbinding in jouw buurt!