Glasvezeltechniek zorgt voor een stabieler internet

G

Glasvezeltechniek wordt tegenwoordig steeds belangrijker. In ons dagelijks leven gebruiken we steeds meer internet. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je thuis bent of op je werk. Ook bij grotere instanties zoals bij de overheid en in ziekenhuizen wordt er steeds meer op vertrouwd, en mee gewerkt. Het is dan dus belangrijk dat je goed, snel en voornamelijk stabiel internet hebt. Met de oude kabels gaat dit alleen niet meer werken. Met oude kabels worden voornamelijk de coax en ADSL kabels bedoeld. Gelukkig is er nu glasvezel wat er voor zorgt dat dit allemaal een stuk beter gaat! Lees snel verder hoe glasvezel kan helpen met het krijgen van een betere internetverbinding.

 

Glasvezeltechniek zorgt voor een stabieler internet

Het probleem van de oude kabels zit voornamelijk in het feit dat deze nog van koper zijn gemaakt. Deze koperen kabels bieden dan ook een veel kleinere bandbreedte dan de nieuwe glasvezel kabels. Bandbreedte kan een lastig begrip zijn, en daarom leggen we het graag nog een keertje uit. Bandbreedte is in principe de grootte die de kabel heeft. Dit wordt uitgedrukt in mb/s. de oude koperen kabels kunnen ongeveer 50 tot 100 mb/s leveren. De nieuwe glasvezel kabels kunnen veel meer leveren dan dit. Dit geeft de mogelijkheid om veel meer data te versturen en te verzenden via de kabels. Het gevolg hiervan is dat er een veel stabieler en snellere verbinding ontstaat.

 

Glasvezeltechniek is niet alleen sneller, ook veiliger

Het is in de praktijk gebleken dat de oude kabels zoals de ADSL en coax kabels niet altijd even veilig zijn. De oude kabels zijn namelijk veel gevoeliger voor breuken maar ook voor het aftappen van het internet. Het is namelijk zo dat mensen vrij gemakkelijk de kabels kunnen gebruiken en hier op aan kunnen sluiten. Ook is de brandbreedte makkelijk te gebruiken door andere. Zo kunnen belangrijk documenten bij de verkeerde mensen terecht komen. Kortom, stap snel over naar glasvezel.