Wees zuinig op je gehoor!

W

Gehoorbescherming op maat is een absolute aanrader wanneer je regelmatig werkt in een omgeving met veel lawaai! Wanneer je langdurig werkt met luidruchtige machines kun je makkelijk een gehoorbeschadiging oplopen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt. Er bestaan veel verschillende manieren om je oren te beschermen. De oorkappen die lijken op een koptelefoon zijn misschien wel de bekendste. Deze zijn handig wanneer je thuis af en toe een klusje doet waarbij het geluidsniveau oploopt. Maar echt comfortabel is het niet om deze kappen lang te dragen. Uitwijken naar standaard oordoppen wordt daarom veel gedaan.

Otoplastieken op maat

Oordoppen op maat gemaakt bieden echter vele voordelen boven universele oordoppen. Wanneer je kiest voor otoplastieken (technische naam voor gehoorbescherming op maat) heb je optimaal draagcomfort en wordt het schadelijke lawaai gegarandeerd geneutraliseerd. Dat komt doordat de doppen volledig naar jouw oor gevormd worden. Maar het belangrijkste is dat de otoplastieken afgestemd zijn op jouw gebruik. Wanneer je in de bouw werkt heb je andere eisen dan wanneer je als dj werkzaam bent.

Voor elke situatie zijn er otoplastieken;

  • muziek
  • verkeer
  • werk en hobby
  • slapen
  • zwemmen

Voor alle situaties geld dat je gehoor beschermd wordt. Zo voorkom je suizende of piepende oren. Herstellen van gehoorschade is namelijk niet meer mogelijk, voorkomen wel! Wanneer je in de industrie, bouw of scheepvaart werkt is het aan te raden om eens bij Delftechniek te kijken. Ze maken otoplastieken op maat en hebben ook een ruim assortiment beschermende kleding en schoeisel.