Hoe werkt de haven van Rotterdam

H

Hoe werkt de haven van Rotterdam

Het is één van de grootste handelsplekken van de wereld. De haven van Rotterdam. Dagelijkse komen er schepen van onmeetbare grootte en met ontelbaar containers erop. Op de voorgrond ziet het er allemaal zeer spectaculair uit. Achter de schermen gebeurt er een heleboel, en dat moet ook om alles goed te kunnen regelen. Want een boot met zoveel containers, alles heeft uiteindelijk ook een bestemming. Speciale bedrijven zorgen ervoor dat alles wat er met de boot, bijvoorbeeld via de haven van Rotterdam vervoerd wordt, goed geregeld wordt. Vanaf het moment dat de bestelling geplaatst is tot dat de bestelling is aangekomen. Deze mensen noemen we expediteurs. Dus als we het over de haven van Rotterdam hebben, dan spreken we over een expediteur Rotterdam.

Taken

Een expediteur Rotterdam heeft verschillende taken. Hij moet ervoor zorgen dat jouw bestelling of verzending die in dit geval met de boot vervoerd worden goed aankomen. Op het moment dat jij de expediteur Rotterdam inschakelt, dan moet jij worden verzekerd van de juiste route en voor de juiste prijs. Met welke boot kunnen jouw goederen het beste meegaan? Wanneer kun je het beste je verzending opsturen. Dit zijn vragen waar de expediteur Rotterdam antwoord op weet. Ook kan de expediteur Rotterdam zorgen voor lagere kosten door middel van groupage.

Groupage

Groupage klinkt als een heel onbekend begrip, maar het betekent niet anders dan effectiever omgaan met de spullen die mee moeten via de boot. Wat via de boot vervoerd wordt gaat vaak via containers. Om de kosten lager te houden gaat de expediteur kijken welke goederen het beste samen kunnen in 1 container. Zo bespaar je ruimte als het gaat om invulling van de containers op de boot.

Ben je benieuwd naar meerdere taken van een expediteur Rotterdam? Neem dan eens een kijkje op de website van deze expediteurs.