Heb je het al gehoord?!

H

Met otoplastieken heb je de beste gehoorbescherming! Een otoplastiek is simpel gezegd een oordop op maat. Wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan lawaai dan kun je gehoorbeschadiging oplopen. Vanaf 80 decibel kan geluid al schadelijk zijn. Om je een goede voorstelling te maken, een stofzuiger zit rond de 60 decibel en wanneer je in een druk restaurant zit kan het geluid al gauw oplopen naar 85 decibel. Wanneer je regelmatig werkt met zware machines zijn otoplastieken geen overbodige luxe.

Voorkomen is beter dan genezen

De mogelijkheden voor gehoorbescherming zijn veelzijdig. Er zijn standaard oorkleppen (een soort van koptelefoon maar dan zonder muziek) en universele oordoppen. De oorkleppen zijn vrij opzichtig en zijn erg gevoelig voor mankementen. En de oordoppen zullen snel gaan irriteren en het geluid niet optimaal dempen. Wanneer je kiest voor otoplastieken vormen deze zich volledig naar jouw gehoorgang en sluiten daardoor comfortabel aan. Daarbij geven de geluidsfilters van otoplastieken een veel betere geluidsbeleving.

Er zijn otoplastieken voor vele situaties; slapen, zwemmen, werk, hobby en muziek. Als je zorgt voor een goede gehoorbescherming kun je gehoorbeschadiging voorkomen. Dit is zeer belangrijk, want als je eenmaal een beschadiging hebt dan kun je deze niet meer genezen. Tinnitus is een veel voorkomend resultaat. Dat betekend in veel gevallen permanente piepende of suizende oren. Wanneer je in de industrie, bouw of scheepvaart werkt is het aan te raden om eens bij Delftechniek te kijken. Ze maken otoplastieken op maat en hebben ook een ruim assortiment beschermende kledingĀ en schoeisel.