5 tips voor het huren van een partybus

5

Je hebt besloten om een partybus te huren, maar nu? Waar moet je op letten bij het huren van een partybus?

Er zijn aardig wat dingen waar je aan moet denken bij het huren van een bus. Bij een partybus komen er nog een aantal extra factoren om de hoek kijken. Met de 5 tips die we je in dit artikel geven, ben je er zeker van dat je de juiste bus met de benodigde voorzieningen huurt en een geweldige avond zult beleven.

1. Plan vooruit

Partybussen zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Ben je van plan om een bus te huren om naar een populair evenement af te reizen? Bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd of een groot muziekfestival? Zorg ervoor dat je er dan op tijd bij bent. Rond dit soort gelegenheden worden er veel bussen verhuurd, dus wanneer je de juiste bus wilt regelen, zul je vooruit moeten plannen.

2. Kies je voertuig

Bij het kiezen van een bus moet je vooral kijken naar hoeveel mensen je moet vervoeren. Behalve het kostenplaatje wil je ook voor de sfeer niet een te grote bus huren. Een te kleine bus is al helemaal geen optie. Probeer dus goed in kaart te brengen hoeveel mensen er mee gaan.

3. Plan je route

Veel mensen huren een partybus om een avond de stad door te gaan. Ze gaan van locatie a naar locatie b. Wat je niet wilt is dat je gedurende de avond nieuwe instructies aan de chauffeur moet geven. Dit kan ook tot extra kosten leiden. De buschauffeur maakt van te voren een routeplan, dus zorg ervoor dat alle locaties die jullie willen aandoen bekend zijn bij de busmaatschappij.

4. Kostenplaatje

De kosten van een partybus zijn volledig afhankelijk van de grote van de bus en je overige wensen. Zorg ervoor dat je zeker weet wat de kosten zijn en wanneer er extra kosten bij komen. Ook wanneer jullie als groep de kosten delen, is het handig om van te voren te weten hoeveel het gaat kosten. Naderhand is het altijd lastig om van iedereen je geld te krijgen.

5. Drankjes

Op een feestje wordt natuurlijk vaak gedronken. Overleg met je busmaatschappij wat er in de bus aanwezig is. Je kunt zelf drank meenemen, maar soms kun je dit ook uitbesteden aan de busmaatschappij. Veel partybussen komen ook met een barretje aan boord, wel zo leuk!

Laatste tip: bij de meeste partybussen wordt de huur met 30 minuten verlengt. Bij een kwart wordt de huur met meer dan 90 minuten verlengt. Houd hier rekening mee tijdens je planning en het huren van de partybus.